Tanity

UV mentes barnulás

UV Mentes barnítás vagy barnulás egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal, ezáltal alakul ki a természetes gyönyörű barna bőr.

A folyamat óriási előnye, hogy a kívánt barna bőr elérése teljesen biztonságos. A bőrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak.

A DHA, bőrfelületre juttatását követően a barna szín kb. 2-3 óra múlva már látható. A barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. Az eredmény egy gyönyörű és természetes barna bőr.  Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától függően.

palm

Előkészületek

A száraz, hámló bőrréteg eltávolítására miden kezelés előtt használjon bőrradírt.
A bőr teljes, természetes megújulási ciklusa 28 naponként történik.

Egy hét alatt a bőr 25%-a hámlik le, ezért az UV fény-mentes eredmény lassan elhalványul. Az UV fény-mentes barnító eljárás csupán a bőrréteg feslő huszonöt százalékában fejti ki hatását, ezért javasolt ezen réteg eltávolítása minden kezelés előtt.
Szabaduljon meg az elhalt, száraz bőrsejtektől, melyek megakadályozhatják, hogy a DHA bronzosító friss, egészséges bőrsejtekben szívódjon fel. Amennyiben száraz, hámló bőrre kerül, a fakulás során barnasága kevésbé természetes, egyenetlen színűvé válik, és az eredménye is rövidebben lesz látható.
Ne használjon testápolót, hidratáló krémet és parfümöt a kezelés előtti időszakban. Kis mennyiségben használhat dezodort. A legjobb eredmény érdekében ne sminkeljen. Amennyiben mégis így tesz, a kezelés előtt óvatosan távolítsa el a sminket.
Viseljen sötét, bő szabású ruhát és vegye le ékszereit. A szűk ruha ledörzsölheti vagy elmaszatolhatja a bronzosítót.

Ápolás a kezelés után

Kerülje az izzasztó tevékenységeket! A heves izzadás csíkossá teheti a kozmetikai bronzosító által nyert bőrszínt.
Kerülje a vizet! Legalább 4 órán át kerülje a vízzel történő érintkezést, máskülönben megállíthatja a barnulási folyamatot, és/vagy bőre csíkossá válhat. Kerülje az úszást és a spa jellegű tevékenységeket! Így elkerülheti színe korai kifakulását.
Várjon a zuhanyzással! A legjobb eredmény érdekében legalább 4 órát várjon, mielőtt fürödni vagy zuhanyozni megy.

2011-NU-Image-1

Tisztálkodás

A kezelés utáni tisztálkodáshoz használja az AMBER SUN HIDRATÁLÓ TUSFÜRDŐ GÉLT vagy a COOL MINT SORBET TUSFÜRŐT.

Kerülje a szappan vagy magas pH értékű készítmények használatát – ezek gyorsan csíkossá tehetik, és kifakíthatják az elért bőrszínt.

A Norvell bőrtisztító készítményei hidratáló és bőrtápláló hatásúak, emellett megőrzik bőre ideális pH szintjét. A megfelelő tisztálkodás mellett bőre egyenletesen fog kifakulni, és hosszantartó, természetes hatású színt kap. Fürdés után finoman szárítsa meg bőrét.

A foltos kopás az egyik leggyakrabban előforduló panasz az UV mentes barnulással kapcsolatban.

Ennek több oka lehet:

  • A nem megfelelően előkészített bőr: A bőrradírozás elmaradásával egyenetlen lesz a bőrfelszín, így a hámréteg természetes cserélődése is eltérő ütemű.
  • A nem megfelelő bőrradír használat: Az olajos bőrradír használata gátolja a víz alapú barnító oldat felszívódását. Használjunk speciális, UV mentes barnításhoz gyártott terméket: Renewing Sunless Exfoliator
  • A száraz bőr: Megfelelő kozmetikumok használatával 1-3 hét alatt elérhetjük a bőr megfelelő hidratálságát. A lényeg a bőr hidratáltságának a növelése: Amber Sun Body Butter
  •  A bőr nem megfelelő pH értéke: A kezelést megelőző napokban kerüljük a lúgos szappanok használatát!

Mindezek figyelembevételével, és a helyes használattal nem maradhat el a siker: gyönyörű, természetes hatású barna bőr!